اگر در فکر تهیه ی یک سیستم قدرتمند برای استودیوی موسیقی خود هستید یا در تلاشید که کامپیوتر خود را جهت فعالیت آهنگسازی و تنظیم موسیقی ارتقا دهید ، حتما 4 دقیقه از وقت خود را به مطالعه ی این مقاله در مجله صوت آژنگ اختصاص دهید .
وقتی حرف از تولید و تنظیم موسیقی میشود ، موضوع فقط مربوط به ضبط صدا یا کنار هم گذاشتن چند سمپل نیست !
خصوصا اگر در زمینه ی میکس و مسترینگ یا تولید موسیقی متن فیلم ، بازی ، ترلیرها و مواردی از این دسته فعالیت دارید ، قطعا قبل از جستوجو و انتخاب یک میکروفون چند میلیون تومانی یا یک کارت صدای فوق العاده باید به فکر تهیه ی یک سیستم کامپیوتر قدرتمند و مناسب برای تولید موسیقی باشید .
آهنگسازان و تنظیم کننده های موسیقی از بانک صدایی سمپل های مختلف و نرم افزارهای سنگینی استفاده میکنند که فضای زیادی را در کامپیوتر به خود اختصاص میدهند ، همچنین ممکن است در نرم افزارهای آهنگسازی بعضی مواقع از صدها سمپل یا وی اس تی به طور همزمان ، برای پیاده سازی ایده هایتان استفاده کنید . بنابراین جدی تر از همیشه به مشخصات سیستم کامپیوتر یا لپ تاپ آهنگسازی خود فکر کنید !
شما به عنوان یک تنظیم کننده یا میکس من ، در هنگام انتخاب سیستم کامپیوتری مناسب کارتان باید در درجه ی اول به سه فاکتور اصلی اهمیت داده و در انتخاب آنها دقت کنید :
- Ram ( رَم )
- Cpu (پردارنده)
- HDD/SSD (حافظه ی ذخیره سازی و سرعت آن )
در ادامه به صورت مختصر و مفید در مورد هر یک از این فاکتور ها بحث خواهیم کرد تا اطلاعات مورد نیاز برای جمع کردن بهترین سیستم کامپیوتر یا لپ تاپ آهنگسازی و تنظیم موسیقی را به دست آورید پس با مجله ی صوت آژنگ همراه باشید …
- Ram ( رَم )
وقتی شما در نرم افزار آهنگسازی یک پلاگین یا سمپل را انتخاب میکنید ، جهت اجرا به حافظه ی رَم نیاز است. پس کامپیوتر شما به رم بیشتری احتیاج دارد چرا که در درجه ی اول ، اگر با تعداد زیادی وی اس تی و نرم افزار یا بانک صدایی بزرگ و سنگین کار میکنید ، باید فضای کافی برای قرارگیری آنها در حافظه رَم وجود داشته باشد . رم کامپیوتر شما به قدری مهم است که نباید به سادگی از کنار آن رد شوید . حتما در هنگام کار با سمپل ها یا وی اس تی های سنگین و حرفه ای متوجه خواهید شد که رَم کامپیوترتان به سرعت به حداکثر مقدار خود میرسد . ( از نظر صوت آژنگ ) حداقل مقدار رم برای آهنگسازی و تنظیم موسیقی “ 12 گیگابایت ” به بالا میباشد .
- Cpu (پردارنده)
سی پی یو ( پردازنده CPU ) واحد پردازش کامپیوتر شماست ، یعنی همان واحدی است که همه ی عملیاتی که نیاز به محاسبه دارند را محاسبه میکند . از دیدگاه صنعت موسیقی ، عملکرد پردازنده ، پردازش دیجیتال صوتی و عملکرد برنامه شما است . شاید تا کنون فکر میکردید که عملیاتی مانند خروجی گرفتن از پروژه با فرمتهای مختلف صوتی ، یا اتفاقاتی از این قبیل توسط کارت صدا انجام میشود ، تمام پردازش های این چنینی توسط سی پی یو سیستم شما انجام میشود . این مثال فقط یکی از صدها مسولیت سی پی یو کامپیوتر شما برای آهنگسازی و تنظیم موسیقی است .کامپیوتر شما نباید از لحاظ CPU ضعیف باشد ، زیرا این امر میتواند در روند کار شما اختلال ایجاد کند . ( از نظر صوت آژنگ ) حداقل مقدار سی پی یو برای سیستم حرفه ای آهنگسازی Core i5 “ ” به بالا میباشد .
- HDD/SSD(حافظه ذخیره سازی هارد )
یکی از مهمترین آیتم های سیستم حرفه ای مقدار حافظه ذخیره سازی است . شاید شما هم فکر کنید که مهم ترین خصوصیت حافظه ی ذخیره سازی یا به اصطلاح همان هارد کامپیوتر فقط مربوط به مقدار حجم برای انبار کردن اطلاعات مورد نیازتان است ! اما فقط مسئله این نیست !
حافظه ی ذخیره سازی ، مستقیما تاثیر بسزایی بر روی سرعت سیستم شما دارد . تصور کنید در حال آهنگسازی یا تنظیم یک ترک موسیقی با کامپیوتر خود هستید . برای انتخاب صدای مناسب ناچار به باز کردن وی اس تی های مختلف از شرکت های مختلف نرم افزاری هستید ، هر کدام از این وی اس تی ها صدها یا هزاران صدا را در بانک صدایی خود جا داده اند . بخش زیادی از سرعت جا به جایی پریست ها برای جستوجو در میان صداها به هارد کامپیوتر شما بستگی دارد . هر چقدر سرعت خواندن اطلاعات از سمت حافظه ی ذخیره سازی سیستم شما بالاتر باشد ، قطعا با سرعت بیشتری صداها و سمپل ها بارگذاری میشوند و خیلی سریع تر میتوانید پروژه ی خود را پیش ببرید .
یک راهنمایی کلی در مورد انتخاب حافظه ی ذخیره سازی یا همان هارد کامپیوتر :
حافظه های ذخیره سازی SSD سرعت بیشتری نسبت به حافظه های ذخیره سازی HDD دارند . اما به دلیل قیمت بالای SSD ها معمولا انتخاب این نوع حافظه صرفا جهت نصب ویندوز ( در واقع انتخاب برای درایو C ) هوشمندانه تر است . ( از نظر صوت آژنگ ) برای راه اندازی یک سیستم کامپیوتر مناسب آهنگسازی ، یک حافظه SSD با حداقل فضای 128 گیابایت برای درایو C جهت نصب ویندوز و یک هارد HDD با حداقل فضای 2 ترابایت برای ذخیره سازی سمپل ها و نصب بانک صدای وی اس تی ها قابل قبول میباشد .
نکته آخر : برای سیستم های کامپیوتر مناسب آهنگسازی ، کارت گرافیک حرفه ای چندان اهمیت زیادی ندارد و در طول کار با نرم افزارهای مختلف آهنگسازی ، به پردازش گرافیکی خاصی نیاز نیست . هرچند که گرافیک های آنبورد های نسل جدید از قدرت کاملا خوبی برای پردازشهای این چنینی برخوردار هستند .
شما در این مورد چه نظری دارید ؟
حتی کوچکترین نکات در ذهن شما ممکن است راهگشای کار دوستان شما باشد ( در قسمت پایین نظر خود را بنویسید )